Boarhunters Importhundar - del 2 - Kennel Boarhunters Great Danes

Friska, vackra och smarta, våra blåa eller svarta
Go to content

Boarhunters Importhundar - del 2

Grand Danois
Bonnie Blue


Import från Norge

Född: 1980-08-30
Fader: Azurs Go Man Go
Moder: Catja Blue
Uppfödare: Reidar Golden
Ägare: Norbert Schaub
Bonnie Blue var vår första import. Efter att vi hade köpt Aramis letade vi efter en passande tik i Norge. Det fanns ingen på närmare håll som vi ville använda. De flesta var ju släkt med Aramis. Vi åkte till Reidar Golden i Norge och valde en mycket trevlig tik, Bonnie Blue. Bonnie var en mycket signalstark och bestämt tik. Det var Bonnie som var boss.

Bonnie Blue födde tre valpkullar. A- och B kullen med Baltzar och C kullen med
den finska importen med heltyska linjer, Stahlblauer Starker Storm – Ludde, här nedan.
Stahlblauer Starker Storm  

Import från Finland

Född: 1985-04-10
Fader: Caesar v.d. Heideblüte
Moder: Orchidee von Trabersruh
Ägare: Norbert Schaub
Som uppfödare av Grand Danois av den blåa varianten har det alltid varit svår att hitta nytt blod. Av en händelse fick vi tips av en bekant som som skulle hämta sin valp i Finland. Hon berättade för oss att det fanns en mycket trevlig blå hanvalp som var till salu. Eftersom den hade helt nytt blod tvekade vi inte. Vi köpte valpen utan att ha sett den. Vår bekant kom med valpen till hundutställnigen i Mullsjö och lämnade över den till oss. Utställningen var inofficiell och han var anmäld som Mr. X. eftrsom vi vid anmälningstiden inte hade kläm på hans verkliga namn.
När vi fick honom var han  mycket skrynklig. Bra kropp och mentalitet. Vi och även domaren Horst Kliebenstein tyckte mycket om honom. Valpen hette Stahlblauer Starker Storm. Vi kallade honom Ludde.
Han blev en mycket speciell hund. Vacker och sm
art.
Christina med den svarta tiken Gitte vom Backhaus.
Gitte hade en mycket fin blodslinje som vi var intresserade i. Där fanns det tex. Xandor v. Agricola. En hane som på den tiden inte hade någon överman. Hans huvud var ett riktigt modellhuvud. Vi hoppades att Gitte skulle föra det vidare. Stjärnor i hennes kullar blev Ghostbuster och Ivanhoe. Gitte fick tre valpkullar. 1988 föddes Gittes första kull, I - kullen. Fader var Boarhunters Einstein.1989 kom den andra kullen, I - kullen. Boarhunters Atlas var fadern. 1991 kom Gittes sista kull, K - kullen. Fader var Boarhunters Dynamite.
Här är en bild av Xandor v. Agricola. Hans huvud har ofta blivit kallat för ett modellhuvud. Jag kan gärna hålla med. Det är helt fantastiskt. Tänk om alla i rasen kund få detta huvud.
Back to content