Smarta Bonnie - Kennel Boarhunters Great Danes

Friska, vackra och smarta, våra blåa eller svarta
Go to content

Smarta Bonnie

Bonnie Blue - En mycket smart hund
 
Det finns många människor som har den uppfattning att en hund inte är särskilt smart. Man kan visserligen få en hund till att lyda order, men en hund kan inte hitta på problemlösningar själv, tycker dessa människor.
Då vill jag härmed säga att dessa människor är helt fel på det. Jag kan nämna ett exempel på en smart plan som vår Grand Danois Bonnie Blue har kommit på alldeles själv.

När vi bodde i vårt hus i Önsvala, Staffanstorp, en fd. lanthandels-fastighet, hände detta:

Våra hunder som fanns inne i huset hade sina mat- och vattenskålar i
vårt stora kök. När vattnet i skålen var uppdrucken krafsade hundarna
på sin respektive skål för att vi skulle fylla på den igen.

Så gjorde alla hundar dock inte Bonnie Blue.
Hon kom på ett annat knep. När hon ville ha mer vatten sprang hon från köket via vår ganska långa hall till vår toalett som låg i vinkelbyggnaden. Dörren till toaletten var alltid på glänt så att hon kunde komma in. Väl inne på toaletten lyfte hon toalettlocket upp med sin nos och släppte ner den. Detta upprepade hon flera gånger. Det blev ett ganska kraftig ljud som jag kunde höra i köket eller var jag nu befann mig i huset. När jag hörde att Bonnie klapprade med toalettlocket gick jag ut till toaletten och öppnade vattenkranen i handfatet. Då gick hon dit och drack det rinnande vatten. Då var hon nöjd.

Det var ganska smart, men Bonnie kunde bättre än så.

En dag när vi satt och käkade korv till lunch, hörde jag att Bonnie klapprade med toalettlocket på vår toalett. Aha tänkte jag, hon är törstig och gick in genom den långa gången till vår toalett. När jag hade gått lite mera än hälften kom Bonnie springande i full fart mot mig, passerade mig och stormade rätt in i köket. Väl framme stal hon 3 nygrillade korvar i ett svep och hade jäkligt brottom att äta upp dessa varma korvar innan jag hann tillbaka till köket.

Detta var verkligen en väl genomtänkt plan med flera egna beslut som Bonnie hade gjort.

Hon lyckades med detta flera gånger, men jag var smartare än hon. Jag lämnade inte köket längre när det fanns något gott på köksbordet.
Back to content