Boarhunters lydnadshundar - Kennel Boarhunters Great Danes

Friska, vackra och smarta, våra blåa eller svarta
Go to content

Boarhunters lydnadshundar

Grand Danois
 
Kennel Boarhunters har alltid vurmat för att aktivera sina hundar. Lydnadsträning och lydnadstävligar blev en stor del i vårt avelsarbete.
 Det började på Lomma Brukshundklubben. Det var en av våra valpköparare, Ulla Olsson, som var verksam som instruktör på LBK i Lomma, som lockade oss till apellplanen för att titta på när hon och hennes valp, Boarhunters Gina tränade. Även Ullas syster Lena fanns på plats. Lena lånade min hund Boarhunters Ivanhoe och gick iväg på en 10 minuters runda.

Efter återkomsten var hon helt till sig! Vilken hund! Hon hade aldrig sett en så lättlärd och följsam hund i hela sitt liv. Lenas uttalande medförde en omedelbar anmälan till LBK’s valpkurs och senare fortsättningskurser, speciellt när jag fick reda på att Boarhunters Hurricane hade erövrad sitt LP. Vi bildade en lydnadsgrupp för Grand Danois. Ulla Olsson och Gina, jag med Ivanhoe, Christina med Farrah, våra delägare Per-Inge Persson med Heloise, Marina Persson med Estella och Pär Franze’n med instruktörshunden Minus.
LP Boarhunters Ivanhoe
Född:1989-03-31
Fader: Boarhunters Atlas
Moder: Gitte vom Backhaus
Ägare: Norbert Schaub
Efter en första utbildning och mycket träning var det dax för den första tävlingen i lydnadsklass 1 i Lund. Det gick riktigt bra för Ivanhoe. Nu fick vi fick blodad tand… Tävling nr 2 gick i Svedala i ett fruktansvärt dåligt väder.Det var ösregn hela natten och mitt under tävlingen brakade hagelstormar loss. Självklart vägrade Ivanhoe att lägga sig i denna klägga. Det blev poängavdrag och slutresultatet blev ynka 112 poäng. Tävling nr 3 gick i Skanör-Falsterbo. Här var vädret helt ok. Vi gick rundan på hyggliga 154 poäng. Första platsen rök sin väg i sista övningsmomentet. Hopp över hinder. Hindret var otroligt hög. Ivanhoe kunde inte ens se över det och slog kraftigt i. Med tanke på ovanstående började vi att lägga oss i hårdträning. Snabbare sittningar och hopp över mycket höga hinder skulle bli nyckeln till framgång.

 
Tävling nr 4 i Skurup blev nästan helt perfekt, trots uselt väder! Vi klarade lydnadsrundan på 163 poäng! Det blev Ivanhoes andra 1:a pris! På årets sista tävling, hans femte officiella i Trelleborg, satte vi kronan på verket. Ivanhoe satte nytt rekord med sina 178 poäng, 1:a pris, placering fyra av 28 hundar, lydnadsprovsdiplom LP1 och uppflyttning i lydnadsklass 2.

Lyckan var stor. Till SGDK’s jubileum i Hjo skulle det bli en landskamp i Lydnad mellan Norge och Sverige. Heloise, Estella och Ivanhoe tränade för fullt för att kvalificera sig och de lyckades. Sverige lyckades och körde över Norge med 40 poängs marginal.

Mer om landskampen finns på sidan Lydnadshundar - Videon
LP Boarhunters Hurricane
Född: 1989-07-16
Fader: Boarhunters Dynamite
Moder: Boarhunters Estella
Ägare: Jeanette Oscarsson
Bullcronans Corazon

Född: 1993-04-03
Fader: Boarhunters Ivanhoe
Moder: Boarhunters Fairy
Ägare: Håkan Einarsson
Boarhunters Ozita
Född: 1996-05-21
Fader: Ch Sirblue Jamie of Blubak
Moder: Boarhunters Corazon
Ägare: Gilbert Andersson
Back to content