Norbert och Christina Schaub - Kennel Boarhunters Great Danes

Friska, vackra och smarta, våra blåa eller svarta
Go to content

Norbert och Christina Schaub

Om oss
 
När Christina var liten, bodde hon granne med en blå Grand Danois i Malmö. Hon kom ihåg denna fantastiska färgen och vi bestämde oss för att skaffa en blå hanvalp. Kontakt togs med S.K.K och vi fick upp några namn på uppfödare av blå Grand Danois.

 
Vi kontaktade dåtidens mest berömda uppfödare för blåa Grand Danois, kennel Azur, som drevs av Jane Martinsson och Heikki Vesa strax utanför Lund. Vi blev väl mottagna av både Jane och Heikki och fick se deras hundar, som vi blev mäkta imponerat av. Tyvärr så skulle de upphöra med uppfödning av Grand Danois för att börja med en liten ras. Vi fick dock rådet att ta kontakt med L. Winberg i Hallstahammar, de hade fått en kull valpar, där Azurs Go man Go var fader. Modern hette Anja.

Vi åkte upp och stannade till på gården. Bilen hade hydraulfjädring och karossen sjönk ned efter stängning av bilmotorn. En dörr i huset öppnades och en stor blå Grand Danois hane sprang direkt mot vår bil, en Citroen CS. När jag tittade genom sidorutan såg jag bara en bred, blå bringa av denna ståtliga hane. Jag vågade inte att öppna dörren före ägaren Herr Winberg, berättade att det var bara att komma ut och in i huset. Vi följde rådet och gick in . Nu träffade vi vår första Grandis. Han hette Aramis. Han var en fin och frisk hund med ett mysigt humör. Allt funkade perfekt och en dag ställde vi ut honom, det gick bra och vi var fast i utställningscirkusen. Att ställa ut hund blev en livsstil.
 

Nästa steg var
att efter en rad olika utbildnigar i SKK’s regi, börja föda upp blåa Grandisar. Avelsmaterialet var mycket tunnt i Sverige. Vi köpte Grande Negros Claudia hos Ebonne Sandström och fick importerar våra övriga hundar. Bonnie Blue från Reidar Golden i Norge, Stahlblauer Starker Storm från Finland. Det blev mycket jobb och tiden för att socialiserar hundarna blev kortare och kortare. Vi beslöt att dela upp kenneln mellan oss och Marina och Per-Inge Persson, som var valpköpare till oss och bodde endast 100 meter ifrån oss. Strax därpå importerade vi Willowruns Karat of Schlehhecke och Gitte vom Backhaus. Några år senare när vi hade flyttat till Småland importerade vi ihop med Håkan Einarsson, som blev ny delägare i kenneln och sedan tidigare ägde Boarhunters Tina Turner, den blåa hanvalpen Yaghan von der Bocksleite hos Karin Gewinner i Tyskland. Några år senare hämtade vi ytterligare nytt tyskt blod genom att parar vår tik Vanja med Multi CH Elderberrys Little Foot.
Back to content